Myslalam ze 120-bialka to malo jak na redukcje ale my tu nie stosujemy dukana ;-) przyjmujemy, że 1g białka ma 4 kcal 1g węgli ma 4 kcal 1g tłuszczu ma 9 kcal jak wyliczysz ile masz kalorii z białka i tłuszczu to pozostałe kalorie dzielisz na 4 i wiesz ile masz mieć gram węgli wiadomo, że to nie apteka, jeśłi jednego dnia będziesz mieć 100 gram [...]
Jak chcesz robic Carb Cycling to musisz troche powyliczac, a wiec tak: Twoja podstawa do budowania to 3300 kcal teraz musisz ustalic ile bialka chcesz jesc 2,75 minimum, a maximum 3,3 dobra to wiec ustalmy przykladowo 3g/kgmc. 90 * 3=270 g bialka i 270 g weglowodanow w dni MC. Razem masz 540 g * 4 kcal (taka kalorycznosc ma 1g bialka i wegli) to [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Do wyniku dodaj 300-500kcal i będziesz miał ile musisz spożywać kcal. Resztą obliczasz tak: 2-2,5g białka na kg masy ciałą (1g białka = 4kcal) 1-1,5g tłuszczy na kg masy ciała (1g tłuszczu = 9kcall) reszta kcal z węgli. Skoro ważysz 72kg to: 72*2,5=180g białka (720kcal) 72*1,5= ~100g tłuszczu (900kcal) reszta węgle...
Post czytalam ok 3 razy i kilka razy robilam obliczenia Moim zdaniem jest to ZLE NAPISANE, bo gdybym dopasowala ilosci skladnikow odzywczych do mojej wagi, to zamiast schudnac bym przytyla 61kg * 2g bialka/1 kg = 122g * 4 kcal = 488 kcal 61kg * 3g ww/1 kg = 183g * 4 kcal = 732 kcal (powiedzmy ze tluszczy wezme 1g/1kg ciala, choc jest to stanowczo [...]
Jutro bedzie o tajnej diecie kapuscianej Jak ulozyc zdrowa i zbilansowana diete?? Dobre pytanie ,ale ja postaram sie po krotce na to odpowiedziec ,z racji ze o diecie nisko-weglowdanowej w poscie o ckd bylo opisane wiecej niz wszystko ,tu skupimy sie na ulubionej przez nasze drogie panie diecie zbilansowanej Pierwsze Kroki Pierwszym i podstawowym [...]
[...] tłuszcze, ale też przy deficycie chroni mięśnie. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]
co do makroskładników to liczysz zpaotrzebowanie, dodajesz 200-300kcal i rozdzielasz na 2g białka i 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała, a po tym jak to dobierzesz będziesz wiedział ile dać węgli, bo dodasz je z pozostałych kcal - 1g białka 4kcal, 1g tłuszczu 9kcal, 1g węgli 4 kcal http://www.sfd.pl/ -t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]
[...] wyliczymy ile to jest dla 100g kaszy suchej, wyjdzie nam: 15,625gx2 = 31,25 -> 101 kcal 100g -> x x = 323,2 kcal i analogicznie - 13,12g białka - 67,52g węgli - 2,624g tłuszczu Wynika z tego, że jednak miałeś rację. Zwracam honor. Jednak moje rozumowanie nie zakładało faktu, iż producent raz sobie bierze porcję 50g kaszy suchej a innym [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]
[...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, [...]